Farmor Birgit jobbar hårt igen

Mat och bak / Permalink / 1


Ni minns när man var liten och skulle vara stora tjejen och hjälpa till med att vispa grädden till tårtan på alla kalas och man tänkte att ju längre man vispade den desto bättre jobb gjorde man och desto gladare skulle de vuxna bli? Men till sin stora fasa fick man bara ett förskräckt: nej! stopp! det blir ju smör! Minns ni kanske det? Det har jag i alla fall verkligen tagit till vara på idag och utrett grundligt. För man har ju under alla år som gått trott att det bara är ett talesätt, något de vuxna kastar ur sig i affekt, som en liknelse typ, när man har förstört grädden genom att vispa den för länge - det blir smör. Är du dum? tycker kanske ni. Varför skulle man säga att det blir smör om det inte blir det? Kära vänner. Låt mig påminna er om att det rör sig om samma människor som sagt åt oss genom hela vår uppväxt att inte titta på för mycket TV med risk för att få fyrkantiga ögon, och att inte stirra med ögonen i kors för att de då kan fastna och så får man se ut så tills man dör. Jag är ledsen, generation 50- och 60-tal, men ni fördärvade vårt förtroende där och därför har jag liksom aldrig tagit det här smörhotet på allvar. Men det var alltså tills jag för några veckor sedan läste på internet (som man typ alltid kan lita på), att -hör och häpna- om man vispar grädde tillräckligt länge blir det smör!? Damn, tänkte jag! Jag som gjorde ett riktigt uselt val den här månaden och spenderade pengarna på för mycket grädde istället för Bregott och Mjölk. Det lär jag ju ska testa.Och dra på helvete om det inte blev just smör...Vätskan som blir runtomkring smörkulorna är kärnmjölk och finns typ inte ens att köpa i butikerna längre. Acoolt! Sen fiska ja ba upp smöret med en gaffel och blanda det med olja och salt i en bunke, för att få lite konsistens och smak på det.Alltså är man nå ball eller är man nå ball?
Och det bästa av allt: kärnmjölken går ju också att ta tillvara! Man bakar eller lagar mat på den. Typ min och min hustrus gambianska omelett. Mmm mmm mmm!

Sila och använd!Man är ball.
Nu ska jag borsta tänderna, gå en promenad och sedan äta middag på Max med min svärmor, för efter det ger vi oss ut i svampskogen. SVAMPSKOGEN.

Puss!

I väntan på John Blund-jäveln

Allt / Permalink / 0
Om man köper många fina saker så tänker man inte lika ofta på att man är ensam eller att man inte passar ihop med någon! Det var nog så jag tänkte idag när jag köpte en jättebra laptopbricka, två konstväxter, skoförvaring till garderoben och två hyllor, som min pappa sedan satte upp. Men fint blev det! Fast nu har jag inte bäddat så fint, och så äger jag ju inte så mycket att ha på hyllorna, men när jag piffat till dem ska ni jävlar i mig få se på snygg inredning i alla fall! Mina produkter från Mary Kay-partyt har kommit. Nu är jag beroende av att tvätta ansiktet. Har aldrig brytt mig förut. Men känslan av fräschör är som beroendeframkallande! Ungefär som att duscha. Jag duschar alltid på kvällen, men jag vet att många duschar på morgonen innan de går till jobbet, för de vill inte lukta turk på burk på jobbet. Nu vill inte jag svettas en hel dag och sedan lägga mig och lukta turk på burk i min säng, så därför duschar jag på kvällen. Nog om det! Bör man äta något innan man lägger sig? Om man sov till kvart i tolv i morse gissar jag att man kan glömma att somna innan typ fyra i natt. Tur jag kom hem med nycklarna till någon annans bil i fredags kväll, efter fyra glas vin, ifall jag skulle försova mig imorgon bitti! Jag promenerar annars gärna till jobbet, det tar cirka 45 minuter. Man är svettig o go när man kommer fram. Nu ska det regna imorgon bitti. Vilken surpris. Aloha svenska högsommarn! Det blir en bra svamphöst åtminstone. Nu ska jag steka omelett. Måste kräkas! Jag svär som botanikerna:fittonia!

Till top