Brevet till kattvakten -09

Sagt och skrivet / Permalink / 6
Sitter och bläddrar igenom mina gamla dokument i datorn och hittade bl a detta brev, som jag lämnade till kattvakten Dick, våren -09 då jag åkte till Alanya. Det är otroligt att Dick stannade så länge som han gjorde... läs och förundras! Mycket nöje!Hej Dick!

Här är romanen om mitt liv.

Vi har den blå cylindern i tvättstugan, med fyrkantig liten tillhörande nyckel. Tvättstugan är i källaren i 79-huset, med otrevliga grannar. Arabisk familj som ofta tar andras tider. Kasta ut deras tvätt i det lilla rummet bredvid, det gör alla andra, inshallah. Koden är densamma som till vårt hus, dvs. ****. Lång nyckel till stora cementdörren. Till min dörr använder jag bara nedre låset, det övre är trasigt.

 

Slå hårt på TV-dosan för att den ska fungera. Riktigt hårt. Kanal 4+ är på 9:an.

 

Det finns mat lite här och där, ät av det du hittar.

 

Stekpannorna står i ugnen.

 

Kaffe kan du koka i kaffepannan på spisen. En mugg vatten = ett mått kaffe (det är ett sånt där gammalt, stort mått).

 

Katternas mat står i garderoben längst till vänster i hallen. De brukar äta två skålar per dygn. De har en skål i hallen och en i köket. En vattenskål i köket och en i badrummet, de dricker ganska mycket vatten. Och bajsar och kissar mycket. Lådan är lite komplicerad. Jag lägger en tidning i botten och täcker den med lite sand. Varannan dag täcker jag kiss och bajs med ny sand, ta bort bajs om det är jättemycket, sen tömmer jag hela skiten var tredje dag typ, i en påse och kastar i soptunnorna här utanför bara. På väg ut brukar jag passa på att smeta lite bajs på den första grannens dörr. Han är katthatare nämligen. Och ganska ful.

 

Skrufvan Karlsson och Justus äter mest mat, och de älskar mycket mogen avokado.

 

De andra äter bara torrfoder. Jörgen Jönsson äter alltid i hallen och älskar den gula filten. Det brukar bli bråk om den största fåtöljen. Jag vinner ju alltid naturligtvis.

 

Det finns en katt som heter Larsson. Han får absolut inte vara här inne, för han kissar. Vedervärdigt är inte rätta ordet för hur det luktar. Är han jättejobbig kan du ringa på här tvärsöver hos Jocke Sjöblom och säga åt honom att knipsa kattens kulor. Säg bara att Larsson är jobbig. Det är Jockes kompis katt, de bor i tvättstugehuset.

 

Det är bara Tusseloobäbisen som ska ha p-piller. Skrufvan använder kondom.

 

Jörgen Jönsson är ute väldigt mycket, han sover inne på natten, fram till 02.39 ungefär, sedan vill han gå ut och kommer in någon gång på morgonkvisten. Äter, sover lite och sedan är han ute hela dagen. Om du vet att du ska vara borta typ 8 timmar i sträck är det bra ifall han är inne, så han inte får för sig något och tar linje 19 mot Hagsätra igen, där jag hittade honom förra gången.

 

Det är bäst ifall fönstret är stängt, så länge du inte har koll på det, för de är så himla hoppiga nu, bäbisarna. De har varit på väg att rymma någon gång här, när jag inte sett upp. Du kan leka med dem på gräsmattan här utanför ifall du vill motionera lite (de är snabba). Två och två är bäst. De som har altanen här tvärs över, när du kommer ut ur porten, är jättetrevliga. Diego, 3 år, med skånsk, blond, mycket sympatisk mamma. De älskar ungarna och kommer säkert ringa på dörren nångång. Du kan höra Diego på morgnarna utanför fönstret: KÄSSEN MAMMA KÄSSEN KÄSSEN!

 

Diego är en snäll cool pojke, som pratar både chilenska och svenska.

Andra barn får man slå. Speciellt om de är elaka med katterna, vilket de brukar vara. Slå dem hårt. Och gärna. Och länge. Och mycket. Och ofta. Och hårt. Och mycket hårt.

 

Tusseloobäbisen får absolut inte vara ute ensam, jag menar om du inte är hemma. Hon är så liten, så oj oj oj.  Hon är ute en kvart i taget ungefär. Idag har hon legat inne och surat hela dagen för hon fick ett p-piller imorse.

 

Det här är Hans telefonnummer, det är han som kommer bo här innan dig:

 

070- *** ** **

 

Jag kommer sms:a honom en gång i veckan och påminna honom om att han ska slinka in och ge Tusseloobäbisen sitt p-piller.

Han har egen nyckel, så ni behöver inte gå ut på date, spela intresserade av varandra, hålla handen och äta av samma glass för att han ska ge katten medicin.

Det är bra, så kan du sms:a om du glömt stänga fönstret eller inte hittar någon katt eller får ett bryt och flyttar ner i tunnlarna under fridhemsplan eller blir intagen på psyket. Då kan du bara dra iväg ett meddelande till honom, så vet han.

 

Den vänstra köksstolen, längst in mot väggen är trasig.

 

Pizzorna i centrum är jätteäckliga. Men pizza över huvud taget är ju ganska äckligt.

Caprese är dock bättre än Sherlock Holmes. Emilys suger och frågar du Hans säger han tvärtom.

De är sjukt otrevliga på Woken, en smäll är vad de skulle ha.

 

Om du handlar på Konsum: välj inte kassörskan med färgat, rött, sprejat hår och glasögon. Välj Ingas kassa, hon är svarthårig, slarvig knut på huvudet, smal, omänskligt glad och glasögon.

De är bättre på Konsum än på Ica.

Bra böcker på biblioteket.

 

På datorskrivbordet ligger en kattkarta som bakgrundsbild, med namn och bilder på alla katter. Jag bifogar den också. Och en karta från tunnelbanan och hem.

 

De stora katterna kan gnälla på nätterna. Då vill de ut. Man kan bli irriterad, men det kan vara för att de är kissis- och bajsisnödiga.

 

Katterna får leka i garderoberna. Tänk på att räkna de små bara ifall du ska stänga en garderobsdörr innan du går hemifrån, så ingen sitter fast där inne. Och så att toadörren står öppen. Jag brukar räkna bäbisarna lite då och då, så jag vet att ingen har ramlat ut genom fönstret.

 

De dricker vatten ur duschsilen och är laktosintoleranta. Så mjölk går bra om den är laktosfri.

 

Tusseloobäbisen vill sitta i knät när man är på toaletten. Då får du putta ner henne. Hon kan spela sårad, som hon gjorde med min och Adas arbetskamrat Karin, låg och surade med ryggen åt oss på sängen hela kvällen, för att hon inte fick sitta i Karins knä på toa. Men det är ingen fara. Hon får inte vara ute på nätterna. Det kan vara svårt att få in henne om hon går ut när det är mörkt. Oftast håller hon sig runt huset, jag brukar ropa Tusseloobäbisen så kommer hon pipandes. Men det är bäst att hon inte får gå ut när det är mörkt. Inte typ efter 8-strecket på kvällen. De andra stora katterna får vara ute när de vill. Tuss tycker om när man kastar musen åt henne så den studsar på väggen och ner bredvid sängen.

 

Jörgen Jönsson får man göra det mesta med. Klia på magen, pussa på nosen. Han lyssnar om man säger Jyrgen, med y. Bäbisarna kan man också kasta omkring med lite hur som helst. Skrufvan är lite fin i kanten, hon är en östermalmslady, som man får gå lite på tårna kring. Tusseloobäbisen tycker inte om att bli lyft, men hon klöser inte eller så.

 

Det är bäst ifall de går ut genom fönstret, för ibland springer de hela vägen upp till Hans på tredje våningen och är jobbiga. Ibland släpper grannarna in dem i trapphuset, då kissar de på väggarna och det är inte vårt fel.

 

Smöret står i skafferiet.

 

Batterierna till DVD-dosan fungerar när de känner för det.

 

Ibland kan basilikan och oreganon i köksfönstret bli glada om de får en slurk vodka. (Skojar.) Vatten. Det är den enda vätska de får för tillfället. De har en white period nämligen.

 

Det är bra om den blå pallen i köket inte står bredvid spisen om plattorna är varma, så ingen bäbis försöker hoppa upp. Jag tänkte försöka lära dem att blå pall bredvid spisen = man får hoppa upp, ingen blå pall bredvid spisen = man får inte hoppa upp.

 

Det är lyhört.

Vardagar kring 05.30 kommer du att höra ett ritch. Det är grannen som drar för duschdraperiet, något senare på helgerna, ca 08.50.

 

Thaimassagen vägg i vägg är en bordell. De håller mycket låg profil där inne nu, men suspekta män i medelåldern dyker fortfarande upp och drar som en avlöning när ingen öppnar. Det är definitivt prostituerade som driver stället. Så om du känner dig ensam någon kväll kan du ju alltid…

 

Vi bor på den gröna linjen mot Skarpnäck. På sena kvällar brukar man få åka till gullmarsplan med Farsta strand eller Hagsätra för att ta Skarpnäck därifrån. Längst bak i tåget, näst sista stationen. Folk är snälla här, för de är inte så stockholmska av sig. Mycket invandrare, inte så många svenskar. Multikulturellt. Som Diego, med den skånska, blonda mamman.

 

Nu när du har kommit ner till den här punkten är mitt huvud så tomt så tomt, för allt är nämligen i ditt huvud istället, fullt av saker, som surrar runt runt. Oj oj oj så skönt.

 

NU GREJAR VI DET HÄR DICK!

GIVE ME FIVE!

YEAH!

 

Kanon,

Hörs,

Kram,

Hare,

Chauuuuuuuuuu.

 

 

 


 

Och ni, liksom jag, förstår ju ifall dick lever i tunnlarna under Fridhemsplan nu, eller hur?

Jag ber om ursäkt för detta.

Yours truly,

Märta-Li

;)

Till top