Grattis!

Allt / Permalink / 4
Ja må hon leva ja må hon leva ja må hon leva uti hönndrade år....javisst ska hon leva javisst ska hon leva javisst ska hon leva uti hönndrade åååååår.

Och när hon har levat och när hon har levat och när hon har levat uti hönndrade år, ja då ska hon skjutas ja då ska hon skjutas ja då ska hon skjutas på en skottkärra fraaaaaam.

Och när hon har skjutits och när hon har skjutits och när hon har skjutits på en skottkärra fram, ja då ska hon hängas ja då ska hon hängas ja då ska hon hängas på en åsna bakofraaaaaam.

Och när hon har hängits och när hon har hängits och när hon har hängits på en åsna bakofram, ja då ska hon firas ja då ska hon firas ja då ska hon firas med en flaska champaaaaaaaagne.

Hon leve!

Hipp hipp hurrAH, hurrAH hurrAH, hurrAAAAAH.

Barabambambambaaaaaaaaaaaaaaaaam.

(Bloggen fyller 1 idag.)

Grattis!

Märta-Li gör en god gärning

Allt / Permalink / 4
Det var så att jag sprang med mormor över deras bakgård och så bad hon mig hämta en planta som stod på altanen och frös, så skulle hon kasta den i komposten. Men då var det ju bara så att när jag lyfte upp den där stelfrusna, lilla blomman så connectade vi. Jag bara kunde inte kasta det lilla livet. Stelfrusen och övergiven.

nej!, sa jag till mormor. Jag vill ta hem den och ta hand om den.

Toka, han är stendö! sa mormor.

Jamen man kan inte kasta en blomma hur som helst, sa jag.

Så jag klippte ner den, tog hem den och nu står den i mitt vardagsrumsfönster och tinar, och jag pratar med den minst två gånger om dagen.

Är du vaken lilla blomman? viskar jag. En gång på morgonen och en gång på kvällen.

Och den blir så glad, så glad när den känner värmen från min andedräkt. Så den sträcker ut ett litet blad och så viskar den tillbaka med sin ynkliga stämma: jag är vaken! Tack för att du räddade mig! Sen somnar den om igen.

Är du vaken lilla blomman?
Till top