De två viktigaste sakerna i ett barns uppfostran: fetmjölk och iPhoneförbud

PMS-kategorin / Permalink / 0
Slår ner röven i soffan och får igång TV4 Nyhetsmorgon precis i tid för att hinna se den gästande barnpsykologen svara på dagens sista tittarfråga som lyder ungefär såhär: Hej! Min 2 ½-åring spenderar en del tid ensam med iPaden, där han älskar att klicka bland klipp på Youtube. Är detta olämpligt? Med vänliga hälsningar: jag är helt jävla efterbliven och borde aldrig ha skaffat barn... (det där sista la jag till själv. Om jag ska vara ärlig.)
 
Men rent spontant känner jag kanske såhär: oj oj oj... var börjar vi? Du fick ett rätt diplomatisk svar från tv-psykologen. Kanske är det så människor har bemött dig hela livet, för att det är lite känsligt att riva i åt nån som är CP, men det slutar här och nu. Är du verkligen på riktigt? Vem tillät dig att bli förälder!? För du bör ju uppenbarligen stå under någons förmyndarskap, då du helt klart är dum i huvudet. Borde inte din personliga assisent veta bättre? Jag menar, klicka hej vilt bland klippen på Youtube och ännu inte fyllda tre!? Vad tror du själv!?! Om du anstränger dig och tänker efter, menar jag!? Är det uteslutande Bamse och Lilleskutt bland klippen på Youtube? Humm. Få se. NEJ! Det rätta svaret bör alltså inte vara så svårt att komma fram till? Jag, hjälper dig på traven! Ja. Det är jävulskt jävla olämpligt. Man kan väl säga att det är ungefär att jämföra med dig som förälder, för att ge det hela lite perspektiv. Eller ska vi vända på det? Men du! Varför inte slå på Saw 3 på en gång, vet ja! Jaaa. Gör det. Det blir jättebra. Inte alls olämpligt. NOT!
 
Jag kan ärligt säga, utan att skämmas, att jag håller på och dör varje gång jag ser en treåring på Facebook. Alltså, det är så sjukt olämpligt så jag vet inte ens om man borde få fortsätta vara förälder då. Det är en åldersgräns på den vuxenportalen av en anledning, en jävligt bra sådan. Barn ska inte vistas där. Vidare kan man ju diskutera hur friskt det är att skapa ett konto till sitt 2- eller 3-åriga barn, fast det är föräldern själv som sitter och uppdaterar statusar, lägger upp bilder och taggar sig själv med barnet på utflykter. Låter sunt? Låter som bra föräldraskap? Varför vill man ens ge sitt barn den identiteten? VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄÄÄÄÄG?!
 
Gud bevare att jag sätter en Ipad eller en Iphone i nävarna på mitt tvååriga barn. Alla hans och hennes kompisar kommer ha haft smartphones i åratal när de börjar första klass, och mitt barn kommer komma hem och panikslaget poängtera detta, men alltså nej! Det är ett stort, fett, blankt jävla NEJ. Ingen Ipad. Ingen Iphone. Nicht! Om jag ger mitt barn en telefon så är det enbart för att jag ska kunna ringa honom/henne och säga "det är middag, masa dig hem!" eller för att han/hon ska kunna ringa mig och säga "fotbollsträningen slutade för fyrtiofem minuter sedan, masa dig hit!" Till det behövs ingen iPhone. Och varför inte? Tja... vill jag att han eller hon ska hänga på Stureplan vid tioårsålder också? Med backslick och pappas kreditkort och vaska skumpa efter skumpa? Nej. Det ser så jävla illa ut när en treåring sitter och fladdrar med bäbisfingrarna över displayen på en Ipad. Jag menar, varför inte ge henne nycklarna till bilen och alla dildosarna och ställa fram en pall framför spisen, så hon kan laga sin egen mat, på en gång? Jo, för att det är vuxensaker och vuxenleksaker och saker som vuxna gör. Att köra bil, att idka samlag och att laga mat. Och ÄVEN att fladdra med fingrarna över en Ipadsjävel. Jag svär att om jag så ska utrota all förbannad elektronik som finns i vårt hem, så kommer mina barn aldrig sitta med någon jävla Ipad eller laptop när de är tre år. Vill de spela spel så tar vi fram ett memory och vill de göra något annat så finns det böcker och Bamse på DVD. Och sitta vid nåt jävla datorspel sex timmar i sträck efter skolans slut är det bara inte tal om. Då är det mellanmål och läxor och middag med familjen, TV med familjen och sen är det jävlar i mig sängen som gäller!
 
För övrigt förstår jag inte hur föräldrar som köper smartphones till sina sjuåringar tänker kring rånrisken, har ni helt förträngt den eller? Varför vill ni utsätta era barn för det? Tack vare er kan vi nu uppdatera uttrycket "som att sno godis från ett barn" till "som att sno en Iphone från ett barn". Och tack för att ni kommer att göra min uppfostran som en dans på rosor, jag menar, det kommer ju inte alls vara hjärtskärande att höra att alla andra är coola och får telefoner och mitt barn är supertöntig och får inte ens lägga patient på datorn, för vad får han? Jo, en kortlek! Så tack så jävla mycket för det! Rövhål.
 
Och nån jävla lättmjölk är det inte tal om heller. Jävlar vad era barn ska dricka go fetmjölk när de kommer och hälsar på. Jag hoppas de blir riktigt odrägliga när jag skickar hem dem sen. Och laktosintoleranta! För det är ni värd! Vet hut! Tvi!

Tristessrisifruttin 10.03 -check!

PMS-kategorin / Permalink / 0
Ja, det är väl ingen hemlighet hur mördande tråkigt det är i längden att bara sitta hemma och må illa hela dagarna. Och till råga på det har jag fått utegångsförbud efter middagstid, eftersom jag kräks upp maten på kvällarna ifall jag flänger för mycket. Så här sitter jag i pyjamasen, slötittar på Malou och äter bara för att jag kan. Jag går i duschen!

Den mysiga helgen och den nya billiga hyllan

Inredning / Permalink / 0
Men hej! Hur äre?! Allt bra?! Jotack!! Alltså min helg har varit STRÅLANDE, bara fråga så berättar jag... jaee...eller bry er inte om det, jag berättar ändå. Livet har varit superbt. Vi har flängt och vi har ätit på restaurant och vi har haft det bara finers. Sen har jag såklart kräkts några gånger längs några vägar på kvällarna, men det känns oviktigt när man haft det så trevligt annars.
 
På lördag eftermiddag fick jag med karln till IKEA och bara det alltså... vilken övertalningsförmåga. "Jag vill ha en sån där hylla och jag vill ha den nu." "Okej, då far vi."
Men lugn, mor och far, det är inte så impulsivt som det låter. Jag hade sugit på karamellen, ja, säg minst... en vecka åtminstone. Billig var den och bra blev det, titt pån:
 
 
Jag var tvungen att få in kryddväxterna och mormors pelargon från altanen, för de började, utan att överdriva, bli i ledsnaste laget, speciellt efter det där avskyvärda (som jag egentligen gillade i hemlighet) snöfallet som kom för en vecka sedan. Så nu står de lyckliga i köket och huttrar bara på nätterna då jag har fönstret öppet. Fönstret är i och för sig öppet nu också, jag kanske borde resa mig och stänga det.
 
 
Sådärja!
Eller ja. Glad och glad var väl kanske att ta i.
Glad-A-R-E? Nej, inte det heller. Det blir nog faktiskt komposten för den här lille parveln.
 
 
Jaa. Är det en en? Eller är det delar av en häck? Jag vet i ärlighetens namn inte ens vad det här är för krydda, jag köpte den i våras, eftersom den var så fin, men jag har aldrig använt den och kommer nog inte att göra det heller. Handen upp alla som köper kryddväxter för att de är fina och sen inte kniper så mycket som ett blad av dem under hela sommaren för att ni inte vet vad det är? Jag drar en vild chansning på timjan. Det gör mig förvisso inte så mycket klokare, eftersom jag inte vet vad timjan används till heller.
 
De här små krabaterna vet jag däremot vad man har till.
 
 
Man ger dem till någon som äter tomat!
Kort parentes och åter till min utsökta inredning. Visst blev det bra?
99 kr för en sådan snygg och förzinkad hylla från IKEA. Ja, det är ju inte klokt!
Och till och med karln min blev nöjd. Nu vet jag inte varför jag skrev till och med karln min, för han är inte speciellt kräsen av sig eller svår att tillfredsställa, men han blev nöjd i alla fall. Trots en timme på ett köpcentrum. Det var väl kanske det jag hade i åtanke.
 
 
Två BOOM-formar, en Coop-skål och en kaffekanna som stått i pappas uteförråd sedan trettiotalet. Nej, jag kokar inte kaffe i den. Jag vattnar blommorna med den. När det blir av att jag vattnar blommorna.
 
Så vackärt! Jag har blivit så barnsligt förtjust i turkost? Turkisk ost? Nej! Turkos. Inte heller oset från turkmat. NEJ! Färgen turkos! Jag har blivit så barnsligt förtjust i färgen som kallas turkos! När jag ser Hela Sverige Bakar så är det ju främst för att dregla över köksbänkarna, och inte över Bull-Martin och de andra godbitarna som ni andra.
 
 
Jaeee...
Jag gillar Emelie. För hon är från Norrland. Och Josephine. För hon snodde Leilas cupcakerecept och vann i första avsnittet, och gjorde Leila bitter och småaktig. Och jag tål inte Leila.
 
Nu är det dags för mig att borsta tänderna och ta en promenad till City Gross. Nej, det blir bussen till Ica Maxi. Borde äta innan jag sätter mig på en buss. Måste laga lunch. Skulle behöva handla den först bara. Jävlar vad omständligt livet är. Måste kräkas!
Till top