Packa BB-väskan (inlägget vi alla längtat efter!)

När vi 2 blir 3 / Permalink / 1
Hörninini...?
 
 
105 unika besökare på bloggen igår och inte en enda kommentar om hur fanatiskt imponerade ni är av vilka utsökta napphållare jag gjort! Vad hände? Scrollade ni för fort så att bilderna bara fladdrade förbi och ni aldrig hann se dem? Var inlägget för långt så ni aldrig kom till slutet? Tog batteriet till iphonen slut? Tuggade katten av laptopsladden? Jag publicerar dem igen, så får ni en chans att rätta till det som blev fel, så att säga...
 
 
Sådär! Åh, så fina.
Ni vet, ett misstag sker så lätt, så det är inget att våndas över i evighet. Och som tur är med misstag så går de ju att rätta till? Rätta till det nu, tack.
 
Idag är det alltså dags att packa BB-väskan. Min karl tog mig i förra veckan på Birsta (eller det kanske heter att han tog mig TILL Birsta, för att undvika onödiga missförstånd där alla inklusive jag själv får upp mycket odelikata bilder i huvudet), där vi efter en lista, skriven i punktform av undertecknad, gick från butik till butik och spenderade mycket generande höga summor på allt som behövs inför att lyckas med föräldraskapet. Från Apoteket till IKEA. Vi har tre sorters tillbehör till mina bröst, efter att jag har börjat amma, två i gummi och ett i bomull. Jag har nya, vita bomullstrosor i grotesk storlek, precis såna som får Lars-Erics propeller att snurra på högvarv, ett par röda shorts med blommor (också de i grotesk storlek), vi har kräkslappar, vi har tre sorters amningsbehåar och vi har tvättlappar och ta mig farao allt! BB behöver inte stå för nånting! Men det är lite så vi jobbar här. Var och en tar ansvar för sitt eget behov. Och jag kommer sno med mig så sjukt mycket grejer  från sjukhuset hem, så mycket som det bara går och det vet jag redan nu, så det här med att stå på sina egna ekonomiska ben och inte belasta landstinget är liksom bara nåt vi vill intala oss nu. Vi kom med en kasse och åkte hem med fyra. Det är också lite så vi jobbar.
 
Och så H&M i Birsta då! Hur tänker de? Är personalen hjärndöd? Hela arbetsteamet? Har inte en enda anställd varit havande någon gång någonsin? Amningsbehåarna... vet ni var de hänger? I  rader! På pinnar! I ankelhöjd! Och jag som inte ens har några anklar! Kom jag ner till de avgrundsdjupa nivåerna skulle jag knyta mina egna skor! Dagligen! Och flera gånger också, bara för skojs skull! Men på H&M i Birsta ska man tydligen ligga och förnedra sig längs med golvet och vifta med armarna som en KNUBBSÄL som flytit upp på torra land, för att hitta rätt storlek till sina små spenar.
 
Rafs rafs rafs, och ju större spenar desto längre in hänger rätt storlek. Desto mer rafsande.
Och sen ska man hänga tillbaka alla behåar man rafsat ut på golvet också, för att det är oartigt att stöka ner och lämna oreda efter sig i butiken? Men då har den här knubbsälen fått blodstopp i axeln, förstår ni, så då tror jag att vi får ta och byta håll!
 
 
Sådärja! Rafs rafs rafs. Vi hänger upp två och sen skjuter vi in resten mot väggen med foten. Förlåt, med paddeln. Man är ju trots alla bara en knubbsäl, så man vet inte bättre... ett tips till personalen på H&M i Birsta City är alltså att ni tar en av alla de där hundratals karusellerna ni har för linnen och för BH:ar åt ICKE GRAVIDA, och underlättar för griniga, feta och höggravida knubbsälar i framtiden, genom att hänga amningsbehåarna på en sån! Så får ni förmodligen sälja mer och städa mindre också. Gör om och gör rätt. Och gör det nu, tack.
 
Åter till BB-väskan!
Det roligaste med att packa BB-väskan är att bestämma vad Maire ska ha på sig då hon fötts! Om allt bara går enligt mina planer och hon föds i en storlek 50, så har jag i princip hela BB-vistelsens garderob planerad:
 
 
 
 
Jag säger ju att jag inte kan något om barn!
Inte köper man såhär fina kläder i strl 50, elle? De har ju den storleken i typ någon vecka bara, och en del har den aldrig över huvud taget, men i vilken vänta-barn-bok står det?! Finns det storlek 50 i affärerna så antar man ju att det är där vi börjar, och så går vi sedan gemensamt framåt. 56, 57, 58, 59, 60 osv. Eller?
Åh, jag fick precis syn på mina gamla barnskor, här intill datorn på skrivbordet. Men du de vore inte dumma till den där färgskalan, inte!?
 
 
Vid vilken ålder börjar man använda skor?
På tal om skor så har mina fötter gått och skaffat sig ett eget liv. Helt avskärmad från resten av den kropp de sitter ihop med, så har de fattat beslutet att nej, nu var vi i spinkigaste laget. Bäst att samla vätska. Ännu mer. En knubbsäl utan en knubbsälsfötter är ingen riktig knubbsäl. Ni ser, jag har liksom inte ens en fotknöl längre?
 
 
 
Och jag är helt sämst på att hålla mig till ämnet, som ju var packa BB-väskan, jag vet!
Men nu vet ni hur det kan se ut i v38! Det positiva är att det går fort att göra sig av med eländet sen. För som jag älskar att kissa! 
Nu är jag trött, så jag ska äta lite hallonpaj och sedan sätta igång. Tung i stjärten.
 
Tata!

 
#1 - - Mamsen:

Bra rutet, Märtis!!! :D
Tänk att man ska måsta vara kvinna OCH gravid för att fatta vad som behövs i butikerna och deras sortiment!
När jag gick med dig, stumpan, skrev jag min allra första insändare (om man inte räknar de, som vi blev ålagda att skriva av SO-läraren på KomVux, förstås). Den handlade om klädmode för gravida och butikernas/marknadens synnerligen bristfälliga utbud. 27 år senare behövs det uppenbarligen fortfarande rytas i. Modigt och nobelt att du gör det!! :D

Dina napphållare kommer att göra succé bland andra mammor, då sötaste lilla Majre (det är klart hon blir! hur skulle hon kunna bli annat med sånt påbrå?) använder sina söta o klädmatchande napphållare. :D

Bra att ni packat i ordning Väskan!! Man vet aldrig när bebisar tycker att de är klara för leverans. :D

Till top