Griljerad skinka med pepparkakssmul

Ja, för någon vecka sedan ringde det på dörren och in kom "Alos matkasse", i handen på Alo herself!
Förutom livsviktiga saker som toapapper och mjölk innehöll den även den lilla vardagslyxen julskinka. Av någon anledning hade jag inget ströbröd hemma (!?), det är ju liksom sånt man köper en gång och aldrig blir av med, så jag kom på den excellenta idén att använda pepparkakor, som svärmor kom innanför dörren med, för någon vecka sedan.

Pepparkaksgriljerad julskinka (mums)

1.



Plocka fram skinka, pepparkakor, två äggulor, senap och fransk senap.

2.



Skär av skinkan den snuskiga skinnbiten, och kanske även lite fett, om du är hysteriskt rädd för kalorier.

3.



Blanda äggulorna med 2 msk vanlig senap och 2 msk fransk senap. Räcker till att griljera en hel jävla grisfarm. Så du kan utan problem halvera och dubbelhalvera mängden av detta. En halv äggula känns ju däremot lite pretto, vad ska man göra med den andra halvan, liksom? Kör 1-1-1, så blir det nog bra. Eller griljera 150 skinkor. It's your choice.

4.



Pensla hela skinkan med senapsblandningen. Undvik att associera dess konsistens till den gången du var ut på krogen med tjejerna år 2006 och blev så packad så du spydde hela natten och dagen efter inte kunde sluta spy, och bara fick upp galla, så blir det lättare att äta den senare.

5.



Mortla 5-6 pepparkakor, så du får en deciliter smulor.

6.



Gnid in hela skinkan med pepparkakssmulet och se till att täcka det mesta. Rulla den fram och tillbaka, klappa lite på den, upptäck att smulorna inte fastnar för att de inte är tillräckligt mortlade, försök mortla de som är kvar i morteln utan att tvätta händerna innan, för det är för jobbigt, och passa på och ta en stund att begrunda hur det känns att vara Per Morberg.

7.



Skjuts in i ugnen, 200 grader i cirka 15-45 minuter. Det stod 15 minuter på skinkplasten, men jag vill ha ytan knaprig och riktigt fastsvetsad i skinkan, så för mig blev det lite längre.

8.







Ät gärna när den är nygriljerad, för den blir aldrig så god som då. Oj oj oj, vad mumsigt!
Och nu är det drop in här på 47 D, hörni, för denna kommer jag icke sätta i mig själv innan den börjar bli dålig! Pappa, Milfen, Mamma, Mormor & Morfar... Först till kvarn! Piece of cake och jättegott. Åh, mums!

Kommentera här: