Mina wokade nudlar
Och bara för att jag glömde fota själva paketet så finns det naturligtvis inte att få tag på på nätet, men för all del, sitt kvar ni så går jag och knäpper ett kort åt er. Sitt kvar, sitt kvar...!
(Går iväg.)
(Kommer tillbaka.)
Nu ska vi seeee....
voilà!

Där e de. Santa Maria Egg Noodles, Durum wheat & egg. Yum yum yum!
Så du börjar med att koka nudlarna, jag använder två plattor och det räcker till fyra portioner, eftersom det är annat i woken också.

Medan de kokar hackar du lök (jag använder purjo idag, för det blev över sen kidneybönsbiffarna) och vitlök. Och snåla för fan inte på vitlöken nu, i denna sats har jag två stora klyftor och en liten.

Mata katten som tigger.

(Häll av nudlarna i ett durkslag, klipp de i mindre bitar och veva i lite olja så de inte klibbar ihop tills du ska använda dem.)
Fräs löken och champinjoner i olja.

Blanda i minimajs. Låt fräsa tillsammans 2-3 minuter.

Blanda i nudlarna. Salta och peppra.

Knäck två ägg i en skål. Om gulan är hel är ägget färskt. Ägg med trasiga gulor åker i soporna, för eftersom de är gamla och jag inte vet hur pass gamla, vill jag inte riskera att maten smakar disktrasa, vilket gamla ägg gör. Hur jag vet hur en gammal disktrasa smakar tar vi vid ett annat tillfälle. Tillbaka till receptet.

Vispa sönder äggen och bered plats för dem i mitten av stekpannan. Häll ner och låt stanna några sekunder innan du vevar runt i pannan. När de inte längre är en som en smet runt nudlarna är det färdigt att ätas!

Jag saltar en sista gång med...

...för jag är helt gaaaalen i vitlök.
Stjälp upp på tallrik och njut!

Och så kan man naturligtvis använda annat eller tillsätta mer till woken, tex lax, böngroddar, bambuskott och/eller vattenkastanjer. Helt faboulus är ifall man har lite färsk ingefära att riva ner i stekpannan, eller sesamolja att smaksätta med. Vilket jag inte har, därför får jag nöja mig med det lilla. :)
Smaklig måltid älskade!
skriven
Gotta gotta!!
saffranssockerkaka låter förvisso även den riktigt riktigt god...