Elva saker jag behövt veta innan jag blev förälder

Allt / Permalink / 0
1. Du kommer aldrig mer att vara utvilad. Inte på jobbet, inte på skolan, inte på helgen, inte när du unnar dig några välförtjänta spatimmar på Himlabadets relax, inte ens på natten när du sover. 
2. Det går inte längre att hoppa studsmatta obehindrat utan kissa på sig.
3. De säljer inte trosskydd i receptionen på Leos lekland. 
4. Du kommer aldrig mera vakna utan nackspärr. Det spelar ingen roll hur omsorgsfullt du placerar barnet och sedan dig själv innan ni somnar. När du vaknar har du lik förbannat underkroppen åt ett håll, torson åt ett annat och huvudet åt ett tredje. Kroppen skiftar i regnbågens alla färger på grund av de senaste timmarnas blodstopp. Kanske inte riktigt, men din nacke kommer aldrig bli sig själv igen åtminstone.
5. Att städa med barn är som att skotta snö i snöstorm. Utan spade. På nordpolen. (Skillnad är det på städa och städa däremot! Maire har en app på telefonen som går ut på att städa rummet. Den kan hon sitta med hur länge som helst och blippa med småfingrarna på. Det blir så snyggt och prydligt. Hur ironiskt är inte det!!)
6. Tre och ett halvt år efter förlossningen är dina bröst fortfarande inte dina. Vänj dig vid att vakna 02,30 av att den lilla sängkamraten nyper dig frenetiskt i bröstvårtorna och blir förbannad ifall du försöker vända ryggen åt och somna om. 
7. Om du ser Ella Bella Bingo tillräckligt många gånger kommer det bli roligt till slut. Och det har absolut inget med punkt nr 1 att göra...
8. Om du trodde att du kunde vrida och vända på slantarna tidigare – testa handla med en hungrig treåring och bara 100 kronor på kontot. (Testa att över huvud taget handla med en treåring. Oj vilka överraskningar man kan få i kassan... "Arton burkar bambuskott? Ja, vi kör väl på det. Eller du, förresten, ta bort två!")
9. Du kan behöva träna på att bajsa med sällskap. I knät. Runt halsen. På ryggen. 
10. Lägg band på dig. Man får inte skrika, skrämma eller hota andra barn för att de skrattar åt ditt nakna barn med stövlar, ryggsäck och paraply. Man får däremot blänga ondsint och berätta att jultomten inte finns. Och punktera däcken på hemglassbilen i hemlighet. 
11. Ditt hjärta kommer aldrig mer att tillhöra någon annan på samma sätt som det tillhör ditt barn. Hur mycket du än testar att älska någon annan finns ingen som ditt barn. Därför älskar jag varje dag som mamma trots ovanstående tio punkter. 
Till mitt hjärta från din förevigt trogna skyddsängel och bästa vän. 
//Mamma
 
 
P.S Ovanstående är skrivet med en stor dos av humor och lika mycket ironi. D.S
 
 
Till top