Gårdagens Tasteline-middag med några nödvändiga förbättringar av mig
Men vi börjar väl så får vi se hur långt det leder...
Tastelines asiatiska koljabiffar med nudelsallad och limeyoghurt
(Sätt ugnen på 100 grader)
250 g risnudlar
600 g koljafilé
2 ägg
1 dl hackad purjolök
1 bit färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
6 cm chili
2 lime
1 broccoli
1 paprika
1 kruka koriander
½ isbergssalladshuvve
250 g turkisk yoghurt
Honung
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
Fiskbiffar:
1. Skölj och hacka purjolöken, ingefäran (ca 25 g), vitlöken och hälften av chilin.


2. Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i matberedare tillsammans med purjolök, chili, ingefära, vitlök, 2 ägg, saften från 1 lime, 1 1/4 tsk salt och 3 krm svartpeppar. Mixa till en jämn konsistens och forma biffar i valfri storlek.




(Och det är typ här jag glömmer att ha i fisken innan jag startar matberedaren, så ägg vispas till äggtoddy, jag kutar till datorn och skriver till Annika i Facebookchatten: Annika!! Jag vispade äggen pösiga, måste jag göra om allt nu?? och hon svarar att det bör gå bra ändå. Därför försvinner det ur mitt huvud att jag ska fota till bloggen... men frukta inte! Jag har knäppt i efterhand. Provisoriska lösningar ger alltid skaparsinnet en sådan kittlande utmaning, tycker ni inte?)
3. Stek biffarna gyllenbruna på bägge sidor och sätt in dem i ugnen tills det är dags att äta.

Nudelsallad:
4. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen, cirka 3 minuter. När du häller dem i ett durkslag efter att de kokat klart, spolar du dem i kallt vatten under lika lång tid, 3 minuter. Därefter blandas de helst med olja, för att inte klibba ihop. Skär 1 broccolihuvud i små buketter och skala och hacka även staven. Stjälk kanske det heter. Skala och hacka stjälken och fräs alltsammans i olja i het panna och strö salt över. Broccolin ska ha tuggmotstånd för att smaka bäst. Så detta är kanske ingen rätt du vill bjuda på när du släpat hem gammelfarfar med löständerna från hemmet.

(En annan gång, kanske.)
Hacka koriandern och strimla isbergssalladen och paprikan. Blanda i en skål med nudlarna och broccolin.
(Såhär i efterhand kan jag konstatera att oj oj oj - rå koriander är verkligen inte min favorit. Nästa gång kommer jag ta hälften av den mängd som står att man ska ta och använda resten i biffarna. Fy så elakt! HUH!)



Nu blev det groteskt mycket nudelsallad, så jag kommer woka resten med kyckling, lök och sesamolja. Hipp som happ har man ännu en middag för fyra personer!
5. Gör en marinad på 3 cm hackad chili, saften från ½ lime, 3 tsk honung, en msk olja och salt. Servera till nudelsalladen eller häll den över.
Limeyoghurt:
6. Riv skalet av en lime och blanda med 250 g yoghurt, 1 tsk honung och saften från ½ lime. Smaka av med salt.

Servera fiskbiffarna med nudelsalladen och limeyoghurten.
Naturligtvis, annars hade vi ju inte gjort den...

Och såhär trevligt hade vi det tillsammans:

Tack för en trevlig kväll parenteser!
Nu är jag hungrig och ska micra resterna.
Bonne appetitti Märta-Li!

Rester
skriven
Du e bara underbar! Tack för skratten! Kram